Journal

September 2017


AUSTRALIAN TAPESTRY WORKSHOP MELBOURNE

Deltager i Ministextiludstilling "Kate Derum Award" med et lille værk "RUNAR".JANUAR 2017


SAN JOSE CALIFORNIEN

American Tapestry Biennial 11 touring slutter med at udstille i San Jose Museum of Quilts and Textile og desuden vises en udstilling af Lia Cooks digitale værker. Jeg tog til San Jose og deltog i et flot åbningsarrangement. På åbningsdagen blev der afholdt en conference  med 100 deltagere og endvidere blev der afholdt en paneldiskussion, hvor et af emnerne var om artist-woven  tapestry contra jaquardvævede tapestry. Et  andet af indslagene var et spændende foredrag ledsaget af power-point +video af Lia Cook om hendes værker og arbejde på jaquardvæven. Dagen sluttede med en fælles gallamiddag på en af byens fine restaurenter.NEWS 2016


Et af mine værker TATOUAGE II blev udtaget til at deltage i American Tapestry Biennial 11 vist I

South Bend Museum of Art, Indiana, Mulvane Art Museum, Kansas  i 2016 og  slutter i San Jose

Museum of Quilts and Textile, Californien i 2017.HUSET I ASNÆS

I august udstillede jeg med nogle af mine kolleger fra Dansk Gobelinkunst i Huset i Asnæs. Det er

altid en førnøjelse at udstille i Huset's smukke rum. NEWS 2015


ARTAPESTRY4 FRA 12. SEPTEMBER TIL

6.DECEMBER I KUNSTCENTRET SILKEBORG BAD 

ARTAPESTRY4 slutter touren i Silkeborg Bad's vidunderlige bygning og omgivelser. Smuk ophængning - igen en ny iscenesættele og oplevelser  af tæpperne- plads, luft og smuk belysning - en fornøjelse. Caféen bød igen på et fint traktement til åbningen, med taler af Museumsleder Iben From og textilkunstner Lise Frølund (deltager i udstillingen) som på charmerende og visuel vis fortalte publikum om et tæppes tilblivelse.


HASLACH  - HELFENBERG 

TEXTILE KULTUR HASLACH

 www.textiles-zentrum-haslach.at 

I det nordøstlige hjørne af Østrig - nord for Lenz-  langt  ude på landet ligger en lille by Haslach der i 1800 tallet  slog  sig op på textilindustri.

I 1990 blev nogle af  de fungerende manufacturer samlet i en foundation, af 5 partnere, der  fungere som arbejdende museum og Textil Kulturcentrum, hvor der undervises på gamle jacquardvæve  og avancerede digitale væve og produktionsværksteder.

Byen er meget stolt over dette prestigeproject og med rette. Gamle fine industribygninger er blevet restaureret og fået nye funktioner.

Kunsthallen der er tilknyttet til museet er ikke stort nok til større texstiludstillinge, derfor har man lejet en gammel hørmanufatur i nabobyen Helfenberg, med plads til udstilling, koncerter og teater  i sommersæsonen.Et meget populært sted i regionen.

En rå og uistandsat bygning der gav anderledes og spændende  rammer for ARTAPESTRY4.

"Textile Kultur Haslach" havde lavet et flot dagsprogram for de tilrejsende kunstnere.

Guidet tur igennem museets samling af jacquardvæve og textilredskaber og de arbejdende manufacturer.

Byvandring og besøg hos byens kunstnere.

Om aften åbning i Helfenberg med taler af den unge Direktør Christina og  tapestryvæver Thomas Cronenberg fra European Tapestry Forum's bestyrelse og en lille koncert.

Tilbage til Haslach til en åbning af en tæppesamling af  Marokkanske berbertæpper. 

Mange taler af borgmester og professorer, sluttelig et fint traktement.

 

 

THE STATE HERMITAGE MUSEUM, ST.PETERSBURG.

DANSK GOBELINKUNST  udstiller  i   WINTER PALACE fra 10 April - 6 Juli 2015.

Åbningen af Modern Danish Tapestry 10 April i Winter Palace blev en stor oplevelse. Værkerne var ophængt i de lokaler der tidligere rummede impressionisterne og som nu er flyttet over i den ombyggede og moderniserede  Generalstab, hvor de indvendige  bygninger og gårdforløb havde undergået en forvandling. 

Tæpperne var fint disponeret og  flot hængt op i temaer, hvert rum sit tema, beskrevet på  transparenter til oplysning for de besøgende.

Efter den officielle åbning med Museumsdirektøren, Finn Andersen fra Det Danske Institut og Den danske Genralkonsul var der en fin reception på Direktørens kontor og om aften var vi samlet til koncert og efterfølgende middag i det Danske Institut der var nabo til vores hoteller. Flot arrangement og masser af vodkaskål.

I forbindelsen med udstillingen blev en dag  sat af til at afholde et Colloquium, i den nye foredragssal i Generalstabsbygningen, om et uddannelsesprogram over temaet  Modern Danish and Russian tapestry between tradition and innovattion. Dagen var tæt pakket med forelæsninger og power-point af russiske og danske kunstnerer og kunsthistoriker og dagen sluttede med en livlig debat, især mellem de russiske deltager og de forskellige skoler. 

Hermitage Museum og St. Petersburg var en forrygende oplevelse.

 


MUSEUM LÜNEBURG

Heinz Friederich Meyer-Stiftung ved  Museum Lüneburg

I marts rykkede ARTAPESTRY4  til Lüneburg og  desværre nåede jeg ikke at se den.

 

ARTAPESTRY4'S FØRSTE VENUE er Korundi Kunstmuseum, Rovaniemi, Finland. Rovaniemi i Januar er ikke mindre end minus 20 grader og masser af sne, var det koldt, yes. Rovaniemi ligger bogstaveligt på den Arktiske Cirkel og Kurundi Kunstmuseum er det nordligst regionale  kunstmuseum i EU. Et gammel busdepot ( en af de eneste bygninger  der var tilbage efter 2.verdenskrig) stod  i 2011 færdig med  en moderne tilbygning i 2011 og udgør nu et kulturcentrum for området, med vægt på billedkunst og musik.


Kunstmuseet bliver ledet og drevet af kvinder og en mandlig el-håndværker (lysmanden). Huset er udstyret med al tækelige hjæperedskaber, elevatorer og hæve-sænkegulv. Imponerende.

I fællesskab med curator Riita Kuusikko, staff  og nogle af  ETF's arbejdsgruppe fik vi lavet en meget smuk udstilling.

Et flot åbningsarrangement, der sluttede af med en koncert/sang med Laplands Philharmony orkester og deres  meget kendte dirigent. Koncertsalen er i topklasse, lyden fremragende og vi hørte bl.a værker af en Østrigsk komponist

Udstiller Tatouage II.NEWS 2013 - '14


TRAPHOLT MUSEUM

Dansk Gobelinkunst

Udstillingen fra Sophienholm blev i april flyttet  til Trapholt  Museum og ophængt i det lange gangforløb, der kaldes Gaden. Værkerne skal hænge i 10 månder, frem til januar 2014.

Ved åbnings-ceremonien afhodtes der to foredrag et af Anne Marie Egemose og mig selv og Karen Grøn havde et morsomt kunstnerinterview med Charlotte Schrøder om hendes arbejder og faget kvindelige vævere verse mandlige.

Udstiller Tatouage IINEWS 2012


DANSK GOBELINKUNST SOPINHOLM LYNGBY

Så fik Dansk Gobelinkunst igen vist deres arbejder i smukke omgivelser og åbningen var et tilløbstykke.

Der var så mange gæster at mange måtte vente udenfor til der blev plads inde i udstillingen.

Udstiller Tatouage II

 

HUSET I ASNÆS

Dansk Gobelinkunst i Huset i Asnæs  hvor vi udstllede store og mindre værker.

Et dejlig sted at udstille, ikke stort men med mange gode vægge.NEWS 2011 


KUNSTETAGERNE HOBRO

I tråd med tiden VÆV 2011 

18 danske vævere udstiller fra 11. Juni - 3. September i en stor tekstiludstilling arrangeret af Mariagerfjord Kunstforening og curateret af  væver Jenny Hansen, Hobro.

Udstiller Répétition og Tatouage I

 

BRUXELLES OG BUDAPEST

WEB OF EUROPE

Manifest og fejring af tapisseriets historie i Europa og iværksat af Ildikó Dobrányi Foundation, Budapest og curateret af Ibolya Heigy.

25 kunstnere fra Eu lande blev bedt om af væve et valgt parti fra et historisk tæppe:

Mercury hands over the infant Bachcchus to the Nymphs, Budapest. Woven in Brussel 1700.  

Den færdige applikation blev udstillet i Musées Royaux et d'Histoire, Bruxelles og Musée des Arts Appliqueés de Budapest.

 

STIRLING CASTLE SCOTLAND

Warp/Weft:Near/Far

Curateret af Louise Martin

Udstilling med mindre formater på et gammel slot i Scotland hvor der også er oprettet et værksted hvor bl.a væveren Louise Martin  udfører en kopi af Damen og Enhjørningen.

Udstiller  Runar I II III IV og V

News 2010

 

ARTAPESTRY2 - KUNSTHALLEN - LULEAA - SVERIGE

28 August til 26 September.

ARTAPESTRY2 slutter touren i Kunsthallen i Kulturens Hus, Luleaa, Sverige.

En moderne, smuk kunsthal lagde vægge til vores sidste fremvisning.

Lyset deroppe nordpå er vidunderligt og det faldt ind ad vinduerne og oplyste tæpperne på smukkest vis.

Eva Gun Jensen havde lavet en smuk ophængning og et fint åbningsprogram, hvor en af talerne var borgmesteren, som iøvrig er dansk, holdt en tale om hvordan Kulturens Hus var blevet til, med inspiration fra Aalborg, en tilsvarende by i størrelse, indbyggerantal og handelsstruktur.

Kunsthallen var vært for tilrejsende kunstner og regionens (og det er et stort område) tekstilkunstnerer til aften-dinnerog og temaet var en nordisk-svensk  buffet med lokale specialeteter, guddommelig spise.

Vi tilbragte et par dejlige  dage med sigth-seeing til en gammel Kirkeby, en af de få der er tilbage, og en en skøn cykeltur langs vandet.

 


SOMMERUDSTILLING I PAKHUSET NYKØBING SJ.

 


ARTAPESTRY2 - ANGERS -FRANKRIG

21. Januar - 30. maj

Torsdag 21. januar havde Artapestry2 vernissage på Musée Jean Lurçat et de la tapisserie contemporaine i Angers, Frankrig

Som altid en vel disponeret udstilling, tæpperne ophængt i temaer, med underbyggende og oplysende tekster til glæde for publikum og dertil et fransk tillæg til kataloget.

Ferniseringsdagen forløb med pressemøde, officielle åbningstaler af museumsdirektør, borgmester og en repræsentant fra ETF. Museet har et stort trofast og interesseret publikum, så mange møder op til museets arrangementer.

Efterfølgende er der et elegant traktement i det dertil liggende historiske hospital, hvor museets samling af Jean Lurcat's tapisserier  Chant du Monde er udstillet permanent. Ét stort smukt rum, som en kathedral, der understreger Jean Lurcat's  fantastiske tapisserier.

Udstiller Répétition og Tatouage I

 


News 2009


BIENNAIL TEXTILE  09 KAUNAS - LETLAND

I november måned var jeg inviteret med i den Skandinaviske gruppe ( bestående af kunstnere og studerende fra Göteburg styret af Annika Ekdalh ) til en måneds seminar i Kaunas, sammen med kunstnere fra hele verden. Vi skulle udarbejde et værk der skulle indgå i et  2 etager stillads, hvor vi  hver fik et  "dueslag" 200x140x70  til vores indstallation, samtidig med at der var åben for publikum, som  skulle aktiveres  inddrages i projektet.  

 

PRAGT & PROPAGANDA PÅ KRONBORG SLOT

DANSK GOBELINKUNST

9.juni - 16. august

Under titlen Pragt & Propaganda udstillede Dansk Gobelinkunst på Kronborg Slot sammen med de historiske tapeter.

Dronngin Margrethe II overværede åbningen.

Udstiller Arabesque.

 

ARTAPESTRY2 - BERGEN

7. februar - 14. april

Triennialen Artapestry2 blev vist på Vesterlandske Kunstindustrimuseum i Bergen.

Jorunn Haakestad havde lavet et fantastsik 3 dages-program for de tilrejsende kunstnere. Åbningen var stilfuldt og ferniseringsmiddagen for kunstner og gæster  fra regionen blev afholdt i en af museets sale. Meget festlig. Det havde ikke været en nem opgave for museet at få plads  til alle tæpperne, det lykkedes.

 

JOHANNES LARSENS MUSEUM

DANSK GOBELINKUNST

7. marts - 15 . maj

Dansk Gobelinkunst havde en vellykket udstilling på Johannes Larsens Museum i Kerteminde.

Fin åbningstale af Hans Edward Nørgaard, som altid en fornøjelse at høre.News 2008 - 2009


ARTAPESTRY2 PÅ "KUNSTEN" i AALBORG

7.november - 11. januar


Triennialen Artapestry2 havde igen den glæde at begynde sin anden udstillings-tour på KUNSTEN i Aalborg. En flot ophængt udstilling og en forrygende vernissage satte den godt igang.

Udstiller Répétition og Tatouage I

www.tapestry.dk